Császármetszés utáni hegkezelés

Miért fontos a császáros heg kezelése? A császármetszés nem egyszerű szülés, hanem egy komoly hasi műtét. A beavatkozás során a hasat megnyitják: először a bőrt, aztán a zsírszövetet, majd a hasizmok széthúzását követően a hasüreget is. A következő lépcső a méh megnyitása, majd abból a baba kiemelése. Ezt követően elvágják a köldökzsinórt, kiveszik a méhlepényt, majd visszazárják a has rétegeit.

A műtét után az első cél a keringés javítása, mindent amit csinálunk a légzőtornát, a mozgást, a különböző gyakorlatokat, hosszabb távon a viszcerális kezelést, hegmasszázst, ezek mind azt segítik, hogy a műtéti területen a keringés jobb legyen, a korábban egymáson csúszó felszínek újra rugalmasak lehessenek.                                                                                         

A hegkezelés nemcsak a műtét utáni évben, hanem hosszabb távon is fontos. Mindez nemcsak azt segíti, hogy a felületes rétegek jól elcsússzanak egymáson, hanem hat mélységében is, javítja az érintett szervek keringését. Jót tesz a hashártyának, a méhnek, a vékonybeleknek is.

A leggyakrabban érzészavarok és túlérzékenységek alakulnak ki akár a heg körül, akár távolabbi területeken. Ilyen lehet például a comb belső része, vagy éppen a nagyajkak. A túlérzékenység mellett jelentkezhet érzéketlenség is, hosszabb távon pedig kialakulhat térdfájdalom is. Meddőségi problémákat, menstruációs zavarokat is eredményezhetnek a heg miatti feszülések, de felléphet vizelési probléma, inkontinencia és székrekedés is.

A heg gyógyulási folyamatát nagy mértékben tudja segíteni a fent említetteken túl a lágy lézer kezelés is, ennek kipróbálására is van lehetősége nálam. Keressen bizalommal mind a regenerációt segítő gyógytorna, mind a hegkezelés kapcsán. 

Ocskó Nóra

6723 Szeged, Rózsa utca 4. 

+36-20-3433272

ocsko.nora@gmail.com