Fascia tréning

A krónikus betegségek leggyakoribb oka nem a genetika, nem is a sors csapása, hanem saját nem megfelelő életmódunk. A stresszes mindennapok, a mozgás hiánya, vagy éppen a túlzásba vitt, egyoldalúan űzött sport, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás mind-mind komoly mozgásszervi-, keringési-, emésztési- és egyéb kórok kialakulásához vezetnek. Mindebből egyenesen következik, hogy a betegségek megelőzése illetve a gyógyulás elképzelhetetlen az egyén aktív közreműkődése, valamint kisebb-nagyobb életmódváltás nélkül.

A fascia tréning másképp nyúl a krónikus problémákhoz (mint pl. helytelen testtartás, hátfájás, derékfájdalom, gerincsérv, csípőfájdalom, nyakfájdalom, fejfájás, stb.)

A testünkben felületi és mély rétegekben is található az a kötőszöveti, durva membrán, melynek rugalmassága, szerkezeti egészsége nagy mértékben befolyásolja az izmaink, ízületeink működését, így a közérzetünket.

Az egészséges kötőszövet (fascia) erőt közvetít és raktároz, tápanyagot szállít, térkitöltő, burkoló funkciója védelmet ad, anyagcseretermékeket szállít. Ennek a kötőszöveti hártyának, mozgással történő ingerlése biztosítja rugalmasságunkat, erőnlétünket és a sérülések megelőzését.

Ha a kötőszövet veszít folyadéktartalmából és rugalmatlanná válik, "kiszárad", merevnek érezzük magunkat, hamarosan jelentkezik a krónikus fájdalom, és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a probléma valóban onnan származik, ahol a tünetet észleljük. 

A teljes testet, ezen belül is a kötőszöveti hálót kezeli! A fascia tréning gyakorlatai stimulálják, regenerálják, táplálják és életerővel töltik fel a kötőszövetet, így az izomedzés hatékonyabbá, mozgásunk pedig összehangolttá és elegánssá válik. Erősíti és rugalmassá teszi a szalagokat, inakat, így jelentősen csökken a különféle sérülések veszélye. A fascia edzése fiatalon és fitten tart, valamint segít megszabadulni a krónikus fájdalmaktól. A kötőszöveti tréning hatására az ízületek mozgástartománya a növekszik, az inak és szalagok terhelhetősége nő, az izmok fiatalodnak, gazdaságosabban képesek működni, erejük növekszik. 

Ez a tréning magába foglalja az smr henger technika gyakorlását, a speciális kötőszöveti nyújtás technikát, a csapódó energia (katapult) kimozgató módszerét, a 3D-ben történő mozgássorokat és a testtudatos gyakorlatokat.

A kötőszöveti, alapozó tréning célja, hogy kevesebb idő alatt, kevesebb energia ráfordítással, nagyobb teljesítményt érjünk el. Alapelv: Használd, vagy elveszíted! : a kötőszöveti hártyarendszer ha nem mozog, ott összetapad és funkcióját veszíti.